Van het gas af
In Nederland moeten we van het aardgas af. De overheid wil de CO2-uitstoot terugdringen door op duurzame energie over te stappen. Het doel is om voor 2030 ca. 1,5 miljoen bestaande woningen in Nederland te verduurzamen. En in 2050 moeten in totaal zo’n 7 miljoen woningen en 1 miljoen andere gebouwen van het aardgas af zijn. Maar waarom? En wat kunt u doen?
Van het gas af
Adviesgesprek
Onze specialisten geven u advies op maat
Ook van het gas af?
Gasloos wonen: waarom?
Het is niet voor niets dat de overheid, net als veel Nederlanders, van het aardgas af wil. Het gebruik van aardgas is kostbaar en veroorzaakt CO2-uitstoot.
CO2 levert als broeikasgas een flinke bijdrage aan de opwarming van de aarde. Om onze planeet leefbaar te houden, is het terugdringen van CO2-uitstoot van cruciaal belang.
Een andere reden om het aardgasgebruik te verminderen is dat de voorraad aardgas eindig is. Ooit zal het aardgas op zijn en wordt ons energiesysteem onhoudbaar. Hoe eerder we op energie-alternatieven overschakelen, hoe beter.
Een laatste reden is zelfvoorzienendheid. Nu het Groningenveld is gesloten en de overheid voor de levering van aardgas minder afhankelijk wil zijn van het buitenland, is het belangrijk dat Nederland op andere energiebronnen overstapt.
Gasloos wonen: hoe?
Er zijn veel manieren waarop u van het aardgas af kunt gaan. Wij helpen u daar graag bij.
Een goed begin is het verminderen van het gebruik van gas. Dit kan door te isoleren van uw dak, spouw en/of vloer. Ook qua koken kunt u uw steentje bijdragen door bijvoorbeeld een inductiekookplaat te laten installeren.
De grootste stappen worden gemaakt door uw cv-ketel te laten vervangen door een warmtepomp. Als u niet helemaal van het aardgas af kunt of wilt, kunt u kiezen voor een hybride warmtepomp in plaats van een (volledig) elektrische warmtepomp. De meeste CV-ketels zijn al hybride klaar en met behoud van uw huidige ketel kan er dus al snel een duurzame uitbreiding komen.
Voor de installatie hiervan zijn subsidies beschikbaar. Net als voor zonnepanelen. Een combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen loont dus zeer de moeite. In de installatie van zowel warmtepompen als zonnepanelen is Technical Services thuis.
Bent u benieuwd wat bij uw woning mogelijk is? Neem contact met ons op, dan kijken we graag met u mee.
Veelgestelde vragen
Kunnen jullie ook onderhoud uitvoeren aan oudere installaties?
Ja, onze technici zijn gecertificeerd om alle gangbare merken cv-ketels en warmtepompen te onderhouden, zowel nieuwere als oudere modellen. Als uw installatie verouderd is of de onderdelen moeilijk leverbaar zijn, bespreken we samen de mogelijkheden.
Wat zijn de kosten voor een onderhoudsbeurt of reparatie zonder serviceabonnement?
Zonder een serviceabonnement worden de kosten voor onderhoud en reparatie per geval berekend. Het uiteindelijke bedrag bestaat meestal uit arbeidskosten, voorrijkosten en eventuele kosten voor vervangende onderdelen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave (link naar https://technicalservices.nl/particulier/offerte-aanvraag/) of bekijk de tarieven van een eenmalige onderhoudsbeurt.
Wat gebeurt er tijdens een onderhoudsbeurt?
Tijdens een onderhoudsbeurt controleren onze gecertificeerde technici uw cv-ketel of warmtepomp op een groot aantal punten. Een standaard onderhoudsbeurt bestaat o.a. uit het:
- controleren van de brander en warmtewisselaar;
- controleren en, indien nodig, bijvullen, van de waterdruk;
- reinigen van de onderdelen die vatbaar zijn voor slijtage en vuilophoping;
- controleren op eventuele lekkages of onveilige situaties;
- bijstellen van de installatie voor optimale prestaties.
Na afloop van de onderhoudsbeurt ontvangt u een rapport met de bevindingen en eventuele aanbevelingen voor verdere acties.
Onderhoudsbeurt inplannen?
Waarom is het belangrijk dat mijn cv-ketel of warmtepomp regelmatig wordt onderhouden?
Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw installatie efficiënt blijft werken, langer meegaat minder storingsgevoelig wordt. Daarnaast draagt goed onderhoud bij aan een veilig gebruik en kan het u helpen energiekosten te besparen. Onregelmatig onderhouden apparaten kunnen meer energie verbruiken en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn door bijvoorbeeld koolmonoxide-uitstoot. Lees hier meer over preventie.
Voor welke installaties bieden jullie eenmalige onderhoudsbeurten aan?
Momenteel bieden we eenmalige onderhoudsbeurten voor cv-ketels en warmtepompen aan. In veel gevallen is een onderhoudsabonnement voor uw cv-ketel of warmtepomp echter voordeliger dan een eenmalige onderhoudsbeurt. Kijk voor meer informatie op onze Abonnementen-pagina.
Wat is een eenmalige onderhoudsbeurt precies?
Een eenmalige onderhoudsbeurt is een grondige apk voor uw cv-ketel of warmtepomp. Cruciale zaken, zoals de eventuele aanwezigheid van giftige stoffen, worden gecontroleerd en uw ketel of pomp wordt onderhouden. Ook ontvangt u vakkundig advies voor het behoud van uw cv-ketel of warmtepomp.